top of page

Kundalini Yoga

Kundaliniyoga er en kraftfuld yogaform. En Yogi udtaler: "Kundalini yoga er bedre end yoga". Den kaldes også bevidsthedens yoga, fordi vi går dybt med åndedrætsøvelser, meditationer og mantras. Det er en holistisk aktiv og dynamisk yogaform, der styrker nervesystemet. Den vækker vores sanser, giver os adgang til at strække vores begrænsninger; vi kommer bagom og i dybden.

 

Vi får mulighed for at høre, hvad vi selv tænker. Herigennem kan vi opnå kraft og power i vores liv, da tanker skaber følelser, og følelser skaber handlinger. Ændrer vi vores tankemønster, får vi friheden til at ændre vores handlinger og derved en stor frihed.

Kundalini yoga booster vores vitalitet og livskraft. Vores nervesystem bliver stærkere, og vi mærker kundalinienergiens bobler flyde gennem vores krop. Vores endokrine system balanceres, og vi får den føde, vores krop og sind har brug for indefra.

Vi kommer ud af hovedet og ned i kroppen. Vi bliver trænet i at holde opmærksomheden i kroppen og være fuldt tilstede, lige her og nu. I bevægelser, samtaler, med os selv, i nuet.

Vi bruger åndedrætsøvelser og -teknikker samt mantraer til at hjælpe træningen tilbage til lige netop nuet. Således bliver vi stærke og nærværende i sind og krop.

Kundaliniyoga er yogasæt, Kriya, der består af 5-20 øvelser, som hver har forskellig fokus og effekt på krop og psyke. Der er 9.000 forskellige Kriya'er for stærke rygge, immunforsvar og Kriya for at balancere forskellige følelsesmæssige tilstande. Hver Kriya afsluttes med afspænding og meditation.

Kundalini Yoga kom til vesten i slutningen af 1960'erne da Yogi Bhajan - en af Indiens lærermestre -  tog til vesten for at dele den ellers hemmeligholdte yogaform - Kundllilnli Yogaen.


Denne enkelte og vitale yogaform kaldte han Hverdagens Yoga, - "Yoga for householders" da den effektivt vækker vores livsenergi og med enkelte øvelser hurtigt bringer os i balance.

Kundalini yogaen bringer os forøget livskraft på alle områder. Bedre søvn, nedsætter stress, afhjælper rygproblemer, styrker de indre organer, hormonkirtler samt muskler. Vi får forbedret vores fordøjelessystem samt vores hormonsystem, et stærkere og mere udholdende nervesystem samt balancerer højre og venstre hjernehalvdele.

bottom of page