Kundalini Yoga

Kundalini Yogaen kaldes bevidsthedens yoga. Vi går dybt med åndedrætsøvelser, meditationer samt mantras. Kundalini yoga er en aktiv og dynamisk yoga form der styrker nervesystemet. Den holistiske yoga. Den vækker vores sanser, giver os adgang til at strække vores begrænsninger, Vi kommer bagom og i dybden. Vi får muligheden for at hører hvad vi selv tænker og herigennem opnå kraft og power i vores liv. Da tanker skaber følelser og følelser skaber handlinger. Ved at kunne ændre vores tankemønster, får vi friheden til at ændre vores handlinger og derved en stor frihed. 

Kundalini yogaen booster vores vitallitet og livskraft. Vores nervesystem bliver stærkt og vi mærker kundalini energiens bobler flyde gennem vores krop. Vores endokrine system balanceres, og vi får indefra den føde vores krop og sind har brug for.

Vi kommer ud af hovedet. hed i kroppen, vi bliver trænet i at holde opmærksomheden i kroppen, - Det at være fuldt tilstede, lige her og nu. I bevægelser, samtaler, med os selv, i nuet.

Vi bruger åndedræts øvelser og teknikker samt mantraer til at hjælpe i træningen tilbage til lige netop nuet. Yogaens betydning - at forene krop, ånd og sind. Vi bliver stærke og nærværende i både sind og krop.

Kundalini Yoga er yogasæt - Kriya der består af mellem fem og tyve øvelser. Der hver har forskelligt fokus og effekt på krop og psyke. Der er 9000 forskellige Kriya'er for stærke rygge, immunforsvar og Kriya for at balancerer forskellige følelsesmæssige tilstande. Hver Kriya afsluttes med afspænding og meditation. Kundalini yoga er en kraftfuld yoga form. En Yogi udtaler: Kundalini Yoga er bedre en yoga..

Kundalini Yoga kom til vesten i slutningen af 1960'erne da Yogi Bhajan - en af Indiens lærermestre -  tog til vesten for at dele den ellers hemmeligholdte yogaform - Kundllilnli Yogaen.
Denne enkelte og vitale yogaform kaldte han Hverdagens Yoga, - "Yoga for householders" da den effektivt vækker vores livsenergi og med enkelte øvelser hurtigt bringer os i balance.

Kundalini yogaen bringer os forøget livskraft på alle områder. Bedre søvn, nedsætter stress, afhjælper rygproblemer, styrker de indre organer, hormonkirtler samt muskler. Vi får forbedret vores fordøjelessystem samt vores hormonsystem, et stærkere og mere udholdende nervesystem samt balancerer højre og venstre hjernehalvdele.

  • Facebook - White Circle

​© 2018 Yoga Hjørnet. Designet af Focus agency